Najaarsalon

11-10 - 15-11 - 2009

Tonale landschappen van Atie Parlevliet

16geelinblauw16testbeeld

 

16tonaalkleurrijk16lavagloed

In de Najaarsalon worden onder de titel ‘Tonale landschappen’ Atie Parlevliet’s olieverfschilderijen uit de periode 2001-2009 tentoongesteld.

De ‘tonale impressies’ van Atie hebben veel te maken met de manier waarop men muziek beleeft. Atie’s werk is soms herhalend, soms lyrisch. Door zijn gelaagdheid blijft het boeiend om naar te kijken. Haar stijl beweegt zich ergens tussen abstract en figuratief in.

Atie Parlevliet woont en werkt in Groningen, en is geboren in Haarlem in 1952. In 1985 studeerde zij af aan de autonome richting van de Academie Minerva te Groningen. Zij exposeert regelmatig op diverse locaties zowel bij solo- als groepstentoonstellingen. In opdracht heeft zij zeefdrukken gemaakt voor het Ministerie van Justitie, en 3 grote schilderijen voor het Binnenhof café-restaurant in Groningen. In 2008 was haar werk te zien in het UMCG te Groningen. Dit jaar heeft zij al eerder in Galerie Ranta-Iso geëxposeerd bij de Zomersalon.

Tijdens de opening op zondag 11 oktober om 16.00 uur wordt een film van Atie vertoond, die tot stand is gekomen in samenwerking met dichteres Liesbeth Cave en fotograaf Tonny Ribbels. Het filmpje heet ‘Klein’ en Liesbeth Cave zal hierover een voordracht geven bij de opening.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Rod Niangandoumou uit Congo Brazzaville.

U bent van harte welkom.

Taalkeuze
Exposities Galerie Ranta-Iso
Runenkaarten
Marjatta's Art